Erfgoedweekend oktober 2021

Erfgoedweekend oktober 2021

Afgelopen weekend verscheen er weer een uitgebreid overzicht in de Limburger. In oktober zijn er namelijk meerdere activiteiten waar men aan deel kan nemen en die georganiseerd worden door leden van de CEL. 

Hoofdonderwerp was Kasteelpark Elsloo. Het park was op zondag 10 oktober open voor het publiek. Tijdens een excursie kon men onder andere het herbouwde Theehuis, de watermolen in het kasteel en de botanische IVN-tuin bezoeken. Stichting het Limburgs beheert het Kasteelpark, en volgens hen behoort het tot de ‘Champions League’ vanwege de grote hoeveelheid geschiedenis en kwaliteit op dit kleine oppervlak. De inwoners van Elsloo zijn enorm betrokken bij het wel en wee van het kasteelpark. In de aanloop naar het herstelplan voor Kasteelpark Elsloo, heeft Het Limburgs Landschap historisch onderzoek laten verrichten. De bijzondere bevindingen die daar uit naar voren kwamen, zijn gepresenteerd aan de bewoners. Samen met het Limburgs Landschap werken zij nu aan het toekomstplan voor het kasteelpark. Wilt u meer lezen over het kasteelpark? Dat kan hier. Het volledige artikel uit De Limburger kunt u hier lezen. 

Ook werden in het artikel lichtkunstfestival 'Enchanted Gardens' (15 t/m 31 oktober), de expositie 'Twee Eeuwen Drukkerij Smeets' (tot 1 maart 2022), het openeningsweekend van tentoonstelling 'Beleef de 7 verhalen van het Océ Museum' (20 en 21 november) en de Verhalenmiddag over ambulante handel door het Sociaal Historisch Centrum Limburg en Koninklijk LGOG. Voor meer informatie over deze activiteiten kunt u op de links klikken.