Wijzer in digitaal erfgoed: doe mee aan de online LimburgCollectie kennissessies

Wijzer in digitaal erfgoed: doe mee aan de online LimburgCollectie kennissessies

Werk je bij een archief, bibliotheek, museum of andere erfgoedinstelling en wil je meer weten over het beter zichtbaar, houdbaar en bruikbaar maken van digitaal erfgoed? Alle ins en outs over Linked Open Data,  digitale duurzaamheid en de Zelfscan Digitaal Erfgoed komen aan bod tijdens de LimburgCollectie kennissessies. In de maanden december, januari en februari zal elke maand een van deze thema’s centraal staan om samen onze kennis te ontwikkelen en uit te wisselen.

Leer meer over Linked Open Data op vrijdag 11 december tijdens gratis webinar

De kick-off van de online kennissessies vindt plaats op vrijdag 11 december met een training over de kracht van Linked Open Data. Van 10:00 tot 12:00 uur zal ICT-erfgoedspecialist Marian Hellema, verbonden aan het Netwerk Digitaal Erfgoed, ons bijpraten over wat het linken van (open) data precies inhoudt, wat het voor jouw organisatie kan betekenen en welke stappen je kan zetten om jouw data als linked data aan te bieden.

Doe mee!

Sluit aan bij de eerste online kennissessie op 11 december 2020 en meld je aan via deze link. Deelname is gratis en we maken gebruik van MS Teams.

De online kennissessies zijn een initiatief van het Sociaal Historisch Centrum Limburg (SHCL) in samenwerking met het Huis voor de Kunsten Limburg (HKL) in het kader van de LimburgCollectie. Ondersteuning is er vanuit het Netwerk Digitaal Erfgoed. 

Neem bij vragen of onduidelijkheden gerust contact op met Wouter Daemen via wouterdaemen@hklimburg.nl of telefonisch via 0475 399 283 of 06 14 71 72 08.