Organisatie details - Coöperatie Erfgoed Limburg U.A. 

Historische kring Horst - Horst

Naam:

Historische kring Horst

Bezoek adres:

Americaanseweg 8, Horst

Post adres:

Americaanseweg 8, Horst

Website:

https://www.museumdekantfabriek.nl/ontdek-ons/historische-kring-horst/
01-01-2022
1
Jeannette van den Beuken
0773981650
historischekringhorst@museumdekantfabriek.nl

De Historische Kring Horst is onderdeel van museum de Kantfabriek en voortgekomen uit de voormalige Stichting de Oudheidkamer Horst. Hun missie is het verleden van Horst tastbaar maken en levend houden. Een team van vrijwilligers gaat wekelijks aan de slag met het verzamelen en zorgvuldig bewaren van voor Horst belangrijke voorwerpen en documenten. Daarnaast doen zij onderzoek naar de geschiedenis van Horst en de regio. Momenteel wordt er gewerkt aan het digitaal ontsluiten van de collectie, zodat nog meer mensen kunnen ontdekken hoe bijzonder de geschiedenis van Horst is.

  • Archeologie: archeologische voorwerpen die opgegraven zijn in de regio. Over de voorwerpen van een oude smidse, opgegraven bij de bouw van het gelijknamige appartementencomplex in het centrum van Horst, is in museum de Kantfabriek een expositie ingericht.
  • Genealogie: stamboomgegevens uit de kerkregisters en akten van de burgerlijke stand uit Horst en omliggende dorpen en een unieke collectie van zo’n 80.000 bidprentjes.
  • Streekgeschiedenis: 4000 boeken, tijdschriften en documenten over de streekgeschiedenis van Horst en het Land van Kessel.
  • Foto's genomen in Horst en omgeving.
  • Voorwerpen die een beeld geven van de ontwikkeling en geschiedenis van Horst.
Horst aan de Maas; regio Noord-Limburg.