Organisatie details - Coöperatie Erfgoed Limburg U.A. 

Stichting Restaura - Heerlen

Naam:

Stichting Restaura

Bezoek adres:

Raadhuisplein 20, Heerlen

Post adres:

Raadhuisplein 20, Heerlen

Website:

https://www.restaura.nl
01-02-2020
3
0452031093
tonlupak@restaura.nl

Restaura is gespecialiseerd in het onderzoeken, conserveren en restaureren van archeologische en historische voorwerpen. Wij werken met alle soorten metalen, glas, hout, leer, aardewerk en steen. Ons restauratieatelier beschikt over de faciliteiten voor een goede conservering en restauratie, met gedegen onderzoek. Het team bestaat uit specialisten met kennis van restauratie en archeologie. Daarnaast beschikken we over apparatuur voor het maken van 3D-scans, röntgenopnamen, XRF-analyses en replica’s. Onze archeologen kunnen in het veld blokbergingen uitvoeren en in het restauratieatelier uitwerken.

Restaura vervult daarnaast een publieksfunctie in de Vondst; het archeologisch centrum in Limburg. Maandelijks worden rondleidingen gegeven door het atelier, voor de Archeohotspot worden workshops ontwikkeld zoals het schoonmaken van munten, het verlijmen van scherven, het vrij leggen van een blokberging en een glas mozaïek workshop.

Restaura werkt in opdracht voor provinciale en gemeentelijke archeologische depots in heel Nederland, voor musea in heel Nederland, voor opgravingsbedrijven in Nederland en België en voor particuliere verzamelaars in Nederland, België en Duitsland.